Klub Mc, Pekarna Maribor SloveniaConcerts, promotion, booking Slovenia

0
 • Domov
 • O nas
 • Utrinki
 • Forum
 • Arhiv
 • Galerija

 • Vaš račun
 • Registracija
 • Odjava

 • 0
 • About us
 • Contact
 • How to reach us?
 • Live Chat
 • Photogallery

 • Stage rocks!
 • Technical info

 • 0
  Če želite sodelovati v debatah na forumu, se morate prijaviti kot uporabnik. Če še nimate uporabniškega imena kliknite spodaj na 'Nov uporabnik'. Registracija je popolnoma brezplačna ;)
  Uporabnik

  Geslo

  Nov uporabnik.

  0
  Trenutno je 2 gostov in 0 članov online.


  Anonimni uporabnik. Registrirate se lahko tukaj.  Administrator
  bandrej 
  mare 
  rmz   O NAS

  Smo klub, pa smo mladi, smo odvisni od rock'n'rolla, svobodomiselnosti, smo tolerantni do drugačnih.... Vglavnem smo fajn, se radi zabavamo, prirejamo koncerte, druge kulturne prireditve, razstave in še kakšne zadeve. Temeljna vodila pri našem delu so inovativnost, odprtost in veselje do tega, kar naredimo.

  Mladinski center IndiJanez se imenujemo in furamo ta naš KLUB MC v Pekarni že od leta 1994.

  INDIJANEZ ??!?!?!? Kdo ali kaj je to, se sprašujete !? Upornik, revolucionar, nasprotnik globalizacije - skratka, karakterni Indijanec iz časov divjega zahoda ali preprost mlad človek, ki se je uprl vsiljevanju miselnosti. (Indi)JANEZ pa zaradi tega, da se ve odkod smo - iz Slovenije, dežele Janezov.

  ZGODOVINA

  Stavba, kjer se sedaj nahaja klub, je bila zgrajena leta 1897 in je služila kot pekarna prepečenca. Odtod izvira tudi današnje ime kompleksa - Pekarna. Peka kruha se ni prenehala tudi pri zamenjavi oblasti med prvo in drugo svetovno vojno, pa tudi po vojnah ne in je tako v zadnjih letih svojega delovanja oziroma vse od druge svetovne vojne oskrbovala jugoslovansko vojsko s slastnim kruhom. Vse do leta 1991, ko se je Slovenija osamosvojila. Slovenska vojska je tako podedovala veliko število podobnih vojaških objektov, ki pa jih zaradi zmanjšanja potreb lastne vojske ni takoj uporabila. Zapuščene prostore smo mladi kaj kmalu opazili in pomislili, da bi lahko neizkoriščen kompleks služil višjemu namenu - mladim alternativcem, ki smo leta 1994 skvotirali objekt. Prostore smo si uredili z lastnimi rokami in lastnimi sredstvi, zaradi česar tudi toliko bolj cenimo, kar imamo in kar delamo. Statusno vprašanje Pekarne še vedno ni rešeno, kar pa ne ustavlja ustvarjanja množice kreativnih ljudi, ki tukaj delujemo na različnih področjih: kultura, izobraževanje, ekologija, sociala, šport,... Vse skupaj seveda nekoliko drugače - nekomercialno, neinstitucionalno, alternativno. Vsaj trudimo se, da bi ostalo tako.

  Na zgodovino nas še dandanes spominjajo originalne peči, ki krasijo naše prostore in dimnik, ki se dviguje visoko nad streho kluba in nekako simbolizira pokončno držo in kljubovanje času.

  DEJSTVA:
  - Stavba je bila zgrajena leta 1897
  - Klub MC - Pekarna se nahaja v bivši vojaški pekarni kruha
  - Prostore smo zasedli leta 1994
  - Danes funkcionira kot prostor za druženje in produkcijo mladih alternativcev

  O PROSTORIH

  Klub upravljamo člani Mladinskega centra IndiJanez in ni naša izključna dejavnost, zagotovo pa ena od najbolj odmevnih, saj je klub zagotovo eno najbolj znanih in obiskanih alternativnih zbirališč mladih v Sloveniji.

  Klub je sestavljen iz štirih povezanih prostorov in se razteza na približno 450 kvadratnih metrih. Prvi prostor je namenjen klubskemu dogajanju in ga krasijo indijanski totemi, biljard, ročni nogomet, mize in bar. Prav tako se po stenah razteza razstavišče z desetimi izložbenimi mesti. Drugi prostor je opremljen z legendarnimi pečmi za peko, majhnim priložnostnim odrom za mirnejše performanse in cyber kotičkom, kjer je možen brezplačen dostop do interneta. Sledi prireditvena dvorana, opremljena z 15 kvadratnih metrov "velikim" odrom ter prostorom za največ 200 ljudi. Opremljeni smo z vso tehnično opremo, ki jo potrebujemo za izvedbo prireditev brez zunanjih izvajalcev. Prireditvena dvorana je večnamenski prostor, ki redno služi dejavnostim, kot so: koncerti, kino, športna igralnica, učilnica, sejna soba in še kaj. V zadnjem delu stavbe so sanitarni prostori in upravna pisarna. Nenezadnje pa imamo možnost uporabe okoli 2500 kvadratnih metrov zunanjih površin za izvajanje dejavnosti na prostem.

  DEJSTVA:
  - klub upravljamo člani Mladinskega centra IndiJanez
  - na 450 kvardratnih metrih se nahaja klubski del, bar, razstavišče, cyber kotiček, večnamenski prireditveni prostor in upravni prostori

  DOGAJANJE

  Klub funkcionira kot mladinski center, za kar mu je podeljen tudi status s strani pristojnih državnih organov. Zaradi različnih dejavnosti je dogajanje v takšnem centru zelo pestro in zanimivo.

  Jedro dogajanja so zagotovo alternativni klubski večeri, ki potekajo vsak petek in soboto brez izjeme do jutra. Lahko se pohvalimo z zelo dobrim obiskom mladih in splošno prepoznavnostjo prireditev in prostora. Večinoma ob sobotah, včasih pa tudi ob drugih dnevih prirejamo koncerte in druge vrste tematskih prireditev. Nedelje so rezervirane za člansko filmoteko in klubsko kavarno, sicer pa je klub odprt tudi vsak dan med tednom že od jutranjih ur. Delovni čas nekoliko prilagodimo v poletnem delu, ko je odprto samo ob večerih. Čez dan je v klubu možna izposoja raznih rekvizitov za družabne igre, možno pa je tudi igranje biljarda, namiznega tenisa in ročnega nogometa. Vedno zasedeni računalniki v cyber kotičku veselijo vse mlade, ki za pogled v svet ne rabijo plačati.

  Skupno v enem letu izvedemo več kot 150 različnih projektov - alternativnih klubskih večerov, koncertov, predavanj, članskih kino klubov in drugih aktivnosti, ki pa niso vedno omejene samo na prostore kluba, temveč tudi na ulice, naravo in druge produkcijske prostore.

  DEJSTVA:
  - izvedemo več kot 150 prireditev na leto
  - jedro dogajanja in najbolj obiskani so klubki večeri
  - projekte izvajamo tudi izven kluba

  LJUDJE

  Člani vodstva kluba smo najbolj ponosni na vse prijatelje, ki obiskujejo klub. Obiskovalce namreč ne smatramo za goste, stranke ali uporabnike, temveč se poskušamo z njimi zbližat in jim ponudit prijateljsko roko, se z njimi pogovorit, se družit. Glede na to, da je ekipa sestavljena večinoma iz prostovoljcev in polprofesionalcev je takšno vzdušje nujno potrebno in zaenkrat nam uspeva, saj se krog mladih, ki se včlanijo v našo organizacijo, vztrajno povečuje in se lahko pohvalimo z več kot 2.500 člani.

  Načela, ki se jih držimo so mir, ekološka osveščenost, enakopravnost na vseh področjih, strpnost do drugačnih,... Včasih pa se moramo za to tudi boriti, zato smo nekateri aktivni v raznih protiglobalizacijskih gibanjih, gibanjih za mir, ekoloških organizacijah,... Svoje izkušnje poskušamo prenesti somišljenikom in osveščati tiste, ki se problemov družbe ne zavedajo. To običajno ne počnemo v neki formalni obliki, temveč v neformalnih debatah v klubu, na spletnem forumu itd.

  V imenu organizacije se nahaja beseda IndiJanez, ki je poslovenjenje izraza za ameriškega indijanca. Nekako poskušamo živeti po načelih včasih svobodnih indijancev, ki so na eni strani odprti za spremembe, prijateljstva, na drugi strani pa prežimo na nevarnost odvzema osebne svobode in smo pripravljeni na borbo zanjo.

  DEJSTVA:
  - vsakomur, ki vstopi, ponudimo prijateljstvo
  - načelo enakopravnosti, strpnosti, protiglobalizacije, ekološke osveščenosti, mira
  - smo novodobni indijanci, borci za osebno svobodo

  DRUGE DEJAVNOSTI

  Naše delo ni omejeno samo na določeno področje, saj se v večini primerov dejavnosti prepletajo. Tako lahko kulturna prireditev vsebuje socialno, ekološko ali drugo tematiko. Prav tako poskušamo pri delu bit inovativni in opazovalce/obiskovalce presenetit ali celo izzvat. Mladim poskušamo pomagat na različnih področjih, zato je del naše produkcije oblikovane v delo sekcij.

  - STUDIO MC

  Gre za sicer klasični snemalni studio z relativno dobro opremo, predvsem pa se lahko pohvalimo s kvalitetnim kadrom, ki včasih presenetijo z odličnostjo končnih izdelkov. Prostori studia se nahajajo nedaleč stran od kluba.

  - INFOMOBIL

  Projekt mobilne info točke je inovativni projekt v Sloveniji. Informiranje mladih je postalo v zadnjem času pomemben člen v izobraževanju in motivaciji mladih. Številnim bolj ali manj obiskanim info točkam smo se pridružili z mobilno enoto, ki jo sestavlja mini bus ter pripadajoča mobilna pisarniška oprema - mize, stoli, prenosni računalnik in podobno. Infomobil je primeren tudi za svetovalne dejavnosti. Smisel in prednost takšnega načinaširjenja informacij je prevsem v tem, da informacije "odpeljemo" na kraje, kjer so zgoščena gibanja mladih - pred šole, na prireditve, v pešcone, ...

  - PROSTOVOLJNA DELA

  Mladim omogočamo aktivno vključevanje v delo organizacije. Vrhunec prostovoljnega dela so mladinske delovne brigade, ki jih izvajamo vsako poletje in se lotevamo vdrževalnih del, urejanja okolice in podobno. Razmišljamo že tudi o vključevanju v humanitarne projekte in projekte za javno dobro.

  - SINDIAN UNDERGROUND

  Sekcija Sindian Underground je močno povezana z dejavnostjo kluba in je njena produkcijska sekcija. Osnovne naloge so booking, promocija in management za glasbenike in druge posameznike ali skupine, ki takšne storitve potrebujejo (npr. plesne skupine, slikarji, fotografi, gledališke skupine,...). Prav tako se ubadamo z organizacijo večjih nekomercialnih prireditev. Več o tem: www.sindian-underground.com

  NAČRTI ZA PRIHODNJOST

  - alternativna glasbena šola
  - izobraževalne delavnice o varnosti mladih v cestnem prometu
  - mirovniška sekcija

  Vsebina tega se bo verjetno spreminjala. Lahko nam posredujete ideje, ki so vedno dobrodošle!